onsdag, juli 08, 2009

Nästa steg...

Den 3 september börjar vi vår föräldrautbildning. Nästa steg på vägen. Vi ska förmodligen köra en eller ett par IVF till, men nu är det det här jag fokuserar på. Det känns bra.

Nu har min semester börjat och jag njuter av att vara ensam en vecka. Maken har semester från måndag och det är riktigt skönt att vara få vara själv ett par dagar. Men det ska bli skönt att ha ledigt tillsammans med Maken också, förstås. :)

7 kommentarer:

Lila sa...

Hallo, vad spännande att få påbörja föräldrautbildningen!

Vi står i adoptionskö sedan typ 2-3 år. Men vi vill köra några IVF först och ev donatorinsemination pga kostnaderna.

Kramis Lila

♥ Ninna - VillBliMammaNu ♥ sa...

Föräldrautbildning låter kul :-) Vem anordnar den? Inget vi hört talas om hos oss...

Önskar dig en trevlig sommar med utbildningen :-)

Kram Ninna

TeachMom sa...

Lila: Vi har fått så negativa besked om våra ev IVF-försök så vi kör igång med adoptionsplanerna. Förmodligen kommer vi dock att genomföra åtminstone en IVF till i höst.

Ninna: Stockholms kommun har det som krav. Före adoption ska alla gå en föräldrautbildning, á 2000:-.

Minnea sa...

Grattis till att snart få börja föräldrautbildningen! Det är verkligen superskönt att komma igång med den efter att ha tröskat runt i provrörsland för länge.

Vi var lite dumma, så vi började inte köa i adoptionsorganisationernas köer förrän i samband med utbildningen och när vi väl ställde oss i kö så ställde vi oss bara i den från AC. Det var en klar miss, även om det nu var den missen som gjorde att jag blev gravid efter vårt 9:e ET. Hoppas du varit smartare. :-)

Lycka till!

Alice sa...

Vad roligt att ni ska få börja föräldrarutbildning! Har ni ställt er i kö hos någon adoptionsorganisation? Vi har ställt oss i kö hos AC men har inte pratat med kommunen än. Ska nog göra ytterligare ett IVF-försök först. Men med tanke på åldern på mig och mannen (34 år respektive 39 år) så borde vi kanske ta kontakt med kommunen så fort som möjligt.

Någon som vet varför det skulle vara en miss att bara ställa sig i kö hos AC? Vi står i kö hos enbart AC, de är ju störst. Vad jag förstår så kan man inte skicka papper till olika länder genom olika organisationer utan man måste bestämma sig för organisation och land. Någon som vet vad som är riktigt?

/Alice

Jenny sa...

Spännande med föräldrautbildning om det är ett steg som krävs. Vore spännande att veta vad den innehåller, vad det handlar om?

TeachMom sa...

Vi fick en rekommendation av ett par som adopterat tidigare att stå i flera köer samtidigt. Det är därför vi är med i tre stycken just nu. AC är ju störst men vi är också med i FFA och en tilll (jag vet, jag har svårt för namn).

Jenny: Jag vet inte riktigt vad som ingår i denna utbildning, men det ska bli intressant att se! Förmodligen handlar det ganska mycket om man är säker på att man vill adoptera och att man är beredd på vad det innebär. Mer utförligt innehåll följer i september! :)

Lilypie Waiting to Adopt tickers
.