måndag, november 08, 2010

Dagens kommentar...

...av vän som är nygravid: "Var glad att ni adopterar så att du slipper illamåendet."

Jag svarade att jag är lycklig över våra barn, men att jag gärna varit gravid också. Tror att hon förstod mig, men är inte säker.



10 kommentarer:

Jeane Quidote sa...

Sådana kommentarer blir jag riktigt arg på. Förmodligen, förhoppningsvis, har hon inte funderat på det där särskilt mycket.

Hoppas hon förstod.

För att berätta något gulligt på "samma tema" (man kan behöva höra sådant också). En bekant vars son, 9 år, än så länge är familjehemsplacerad (förhoppningsvis får de adoptera honom) sa efter att ha tittat på ett program på tv om hur barn blir till och framför allt hur de kommer ut "mamma, du ska nog vara rätt glad att du inte har haft mig i magen för det verkar vara ganska jobbigt". Hon sa efteråt att det ju var hennes största sorg. Men vi kunde inte låta bli att tycka att det var väldigt rart tänkt av honom. Fast, så får inte vem som helst säga.

Kram till dig från mig

Anonym sa...

Ursäkta mig, men vilken mupp. Till och med jag, som aldrig varit i din situation utan tillhör de sem "blev gravid på första försöket", fattar att det finns gränser för vad man kan häva ur sig. Du borde ha svarat med något spydigare som verkligen gav henne en tankeställare.

Lycka till med dina "bullar i hjärtat"!
Kram

Pi sa...

Ja, de som inte gått igenom vad vi gått igenom har inte en aning vad de pratar om, och det får man väl ha förståelse för. Men trots det så gör de där kommentarerna lite ont i själen...

Carro sa...

Men skojar du????

Hon menade säkert inget illa men hur kan man säga så??? Hoppas hon skäms..

Jag har en vän som en gång slängde ur sig när hennes ungar var bråkiga - CARRO ,SKAFFA ALDRIG BARN!

Eh? Ok....

TeachMom sa...

En gemensam vän till oss sa att hon är lite av en drama-queen. Vi får se hur mycket vi kommer att umgås men visst, hon är inte den smidigaste personen... :-)

M sa...

Alltså, herregud!! Man undrar ju ibland hur folk är fungerar??? Vilken puckad kommentar!

Jenny U sa...

Vilket bottennapp! Det är ju olidligt med självgoda gravida som är distanslösa i sin bubbla och koketterar med sina "besvär". Även om det kanske inte var tänkt så. Kan man inte uppbåda mer lyhördhet är det inget vidare, men i bästa fall blir det en tankeställare.

Litenlängtan sa...

Jag hör sånt där jämt och är så fed-up på en viss familj som ständigt och jämt ska påminna oss om HUR bra vi har det som INTE har några barn, trots att de vet att vi har sörjt och kämpat så länge...
Nu har jag gjort slut med dem.
Men visst förekommer det hela tiden. Idag sa en läkare till mig att "man visst kan få "egna" barn efter att man adopterat... Orkade liksom inte gå in på att det inte är skillnad på "egna" och "egna" efter en adoption men men...

Kix sa...

Hade nog behövt svälja både en och två gånger om jag hade hört en sådan kommentar. Min svägerska slängde ur sig något sådant också i somras, och jag tänkte i mitt stilla sinne att hon skulle nog aldrig byta bort det mot att inte kunna få biologiska barn....

Anonym sa...

maste kontrollera:)

Lilypie Waiting to Adopt tickers
.