fredag, november 12, 2010

Lapptäcket - så långt jag kommit

Tredje raden uppifrån, tre in. Den där med aprikosa & blåa blaffor från vänster? Min examenstopp från typ årskurs 5, 1985, tror jag att det är. Jag har för övrigt en likadan kjol hemma hos mamma. Om jag var snygg i stora, pastellfärgade blommor från topp till tå? Nja... Men gissa om jag tyckte det? :-)

Mamma skickade upp denna, tillsammans med tre ursöta klänningar som jag inte har hjärta att skära sönder. Denna hade jag dock inga problem att massakera...

Jag har för övrigt skurit till rutor från 1,5 meter tyg *till*, nu. Mattan hör inte till mig utan J, som även äger symaskinen jag ska sy på.

5 kommentarer:

Carro sa...

Titta! Vad mysiga färger och mönster du har valt och extra kul att du lägger in lite tyger som har "riktiga minnen" Det där kommer att bli kanon fint med vilket jobb! :-) Duktig du är.

TeachGirl sa...

Tack snälla! Måste erkänna att det inte går så fort som jag tänkt, men jag är på G i alla fall... :-)

MDB sa...

Härligt att få se bild, jättebra jobbat!

Får jag fråga hur du har tänkt när du väljer tyg, har du valt samma tjocklek och textur eller blandar du hejvilt? Jag har ju också ett lapptäckte på g, men har märkt att många av de tyger jag tänkt mig har olika tjocklek och funderar på om det funkar eller inte...

TeachGirl sa...

Det mesta är samma tjocklek, men en del tyger jag valt är lite tunnare. En del är dessutom trikå, vilket lär bli en alldeles extra utmaning... :) Kul att du också pysslar och boar in dig. :)

Kix sa...

Oj, vad duktig du är!!!

.