lördag, januari 08, 2011

Foton på senaste rummet!

Så där, nu är vi så gott som klara med lekrummet. Det som saknas nu är gardiner (som ni kommer att se på första bilden) och ett väggklistermärke som mäter barnens längd. Så här har vi då tänkt oss att lekrummet ska se ut:
 Mattan hittade vi på Bauhaus. Kanske inte något jag hade valt för mig själv, men vi tror att pusselbitarna kommer att gilla den. De kan köra bil i en ganska stor stad. :)

Kartan till vänster är den som Maken valde ut. Den blev ganska bra på väggen. Eventuellt skaffar vi en låg bänk och har under tavlan. Till höger ska vi sitta/ligga och läsa för dem. Jag kommer dock förmodligen att paxa soffan redan nu, det är grymt skönt och rofyllt att ligga där och läsa...

Mycket LEGO blev det. Maken har sparat sedan han var liten och dessutom har vi köpt mycket på Myrorna för en liten penning. Vi har inte ens framme allt just nu...

Vi ska åka och köpa fler plastlådor på IKEA, de är hemskt praktiska. Bilarna runt Nalle Puh ska skickas till killarna, men vi ville ha med dem på kortet också.

Förresten, syns det att den delen av väggen som är närmast dörren är mörkare grön? Vi valde att göra en kontrastvägg eftersom den första gröna nyansen var så otroligt pastellig.

Gunghästen köpte jag på Myrorna för 75 kronor. Tyvärr känns det som om den är lite trasig inuti och jag vet inte om den kan vara farlig för småttingarna.

Väggklistermärket till vänster köpte jag på Akademibokhandeln. Det ska gå att rita och skriva på den svarta delen med kritor. Klistermärkena på dörrarna är från IKEA (surprise...). Där var det enda stället som de satt fast på, när vi satte dem på tapeterna lossade de hela tiden. Förmodligen ligger det en halvmåne under minste pusselbitens säng fortfarande, den rasade ner hela tiden.

På väggen närmast dörren ska klistermärket med längdmätningen in, tänkte vi. Färgen ska bara torka klart först (nämnde jag att vi stressat med målningen idag?).

12 kommentarer:

Litenlängtan sa...

Va fint! Nackdelen med den riktigt färgglada mattan är nog att ni inte kommer se de där små legobitarna för alla andra färger... Ont i fötterna med andra ord! :-) Men jättefint! De kommer älska sitt lekrum!

Ane sa...

Åh, vilket fint rum till era små pusselbitar. Där komer de att trivas!!!
Hoppas ni får resa snart!
Kram från Anette, mamma till tre Colombiaglitter

MDB sa...

Vilket fint rum! Helt perfekt tycker jag.

TeachGirl sa...

Tack! Vi gillar rummet och hoppas att de små gör det också.

Vi har faktiskt redan plockat lego en gång på mattan (närvi råkade hälla ut en påse) och det gick rätt ok, om man bara kände med handen över mattan. Men jag håller med, det är en liten nackdel. Vi får helt enkelt gå med tofflor inomhus. :-)

jenny_maria sa...

skitcool matta! måste vara underbar för barn att leka på och fantisera.

kartan skulle jag själv kunna tänka mig på en vägg, belv hur fint som helst :-)

Carro sa...

Men åh vad fint :-) jag tror verkligen att barnen kommer att känna sig välkomna när dom får se sitt rum och lekrummet :-)

Jag älskar kartan! Vi var inne hos grannarna i går kväll och berömde deras karta, en exakt likadan :-) jag hade nästan lust att sno med den hem men den var lite för stor för att kunna gömma under tröjan ;-)

Jeane Quidote sa...

Men oj oj oj så fint ni gjort!
Visade just min man och vi konstaterade att "det där är gjort av någon som så gärna vill ha barn". Blir helt rörd, och glad :)
Hoppas de får träffa sin mamma och pappa snart.
Kramis

Jenny U sa...

Det blev ju jättebra, snyggt!! Behaglig grönfärg, fin karta, matta osv. Underbar kommentar om lekmattan: "Kanske inte något jag hade valt för mig själv" :-)

TeachGirl sa...

Ja, Maken blev storförtjust i kartan direkt och propsade på den. Den har vuxit hos mig och nu gillar jag den också. Passar jättebra i rummet.

Jenny: *Behaglig* grönfärg? Fråga Maken om den, nästa gång ni ses, är du snäll. Kameran ljuger lite, den är väldigt pastellig egentligen, men bra i ett barnrum.

Kix sa...

Ni gör det ju så förbaskat fint! Å vad jag längtar för er skull!

Pi sa...

Wow, vad fint ni gjort! Själv får jag nästan prestationsångest över hur vi själva ska göra nu.

Pusselbitarna kommer att bli strålande glada!!

Anonym sa...

Wow, superfint och kreativt! Jag blir sugen att flytta in där själv och bara leka! Pusselbitarna kommer att stormtrivas - vilken unge skulle inte älska rummet...!

.