fredag, maj 07, 2010

Dagen Ä

Vi var på plats på Huddinge sjukhus ganska tidigt i morse. Jag hade skrivit upp att vi skulle vara där 9.45, Maken hade skrivit upp att vi skulle vara där 8.30. Som den tidsbesatta människa jag är krävde jag att vi skulle vara där 8.30.

Vilorummet (britsen med draperier kring) vi skulle vara i före och efter äggplocket var inte så vidare trivsamt, men det fyllde sin funktion. Vi kom in vid 9.30 ca och allt gick smidigt där inne. Tydligen somnade jag när de gav mig "fredagsmyset" som sköterskan kallade det. Enligt maken snarkade jag i alla fall.

När allt var klart fick jag hjälp tillbaka till bristen och jag somnade ganska fort, slocknade som en sten. Maken satt och läste tidningen under tiden tills jag fick klartecken att äta, gå på toaletten och åka hem. Jag tror att det var en av de godaste smörgåsarna jag någonsin ätit.

Sex ägg blev det. Precis som förra gången, för övrigt för exakt ett år sedan. När jag sökte efter inlägget såg jag att det var exakt ett år sedan och det känns skumt. Hoppas på ett bättre resultat denna gång! Jag tror att både jag och Maken har varit relativt lugna den här omgången. Det känns inte som lika livsavgörande när vi också skickat in alla nödvändiga dokument till adoptionsbyråer (mer om detta senare). Med detta sagt menar jag absolut inte att vi inte skulle bli överlyckliga om det här försöket skulle vara det avgörande. det skulle vara helt underbart. Jag är bara inte övertygad om att IVF är den enda vägen att gå. Vägen är ingenting, målet är allt. Och målet är vårt/våra barn.

Det mest positiva var nog dock att Makens prov visade sig vara tillräckligt bra för att räcka till den här omgången. Om han inte haft ett bra prov hade han också behövt få lite "fredagsmys" och göra en djupare undersökning. Och i så fall hade vi inte fått köra hem bilen utan ha kvar den vid sjukhuset.

Sedan körde Maken hem mig till soffan och där har jag befunnit mig sedan dess. TV-tittande i alla dess former är vad jag ägnat mig åt idag. Det och fotograferat med telefonen.

Nu gäller det bara att vänta. Hela helgen och fram till måndag vid halv två när ägget/-en ska tillbaka. Om allt går som det ska då är det testdag den 25 maj. Men vi kör ett steg i taget. Först och främst håller vi en tumme att det blir tillbakasättning på måndag, OK?

4 kommentarer:

Kix sa...

Got'ya. Först en tumme för ET på måndag! /Kram Kix

TeachGirl sa...

Tack! Du ligger ju lite före i programmet, men jag håller en tumme åt dig tillbaka! :)

Joanna sa...

Grattis!!! Håller tummarna för ett DET på måndag =)

KRAM

TeachGirl sa...

Tack! :)

.