fredag, mars 04, 2011

Vaccinationsdos ett: Check!

Så där. Jag passade på att ta första Twinrix-dosen när jag ändå var inne i stan. Jag hittade ett ställe vid St. Eriksplan som var prisvärt, 490:-/dos. Dessutom var de hemskt trevliga och det gick fort.

Jag frågade om jag behövde ta vaccin mot både hepatit A och B och när man adopterar bör man ta båda. Att ta sprutor är inte min favoritsysselsättning, men vad gör man inte? Och som sköterskan sa, det har ju blivit en hel del sprutor och blodprov under de senaste åren, så jag är mer van vid dem nu.

Så nu har jag ett stämpelkort och en plan. Om tre-fyra veckor ska jag ta dos två och om sex månader dos tre. Jag ska få dit Maken också, det vore bra om vi låg i fas.4 kommentarer:

Carro sa...

Härligt att första dosen är tagen nu :-) Men i får åka innan hela "behandlingen" är gjord då? För inte ska ni väl vänta 6 månader innan ni får hämta barnen?

Kram på dig!

TeachGirl sa...

Huvudsaken är tydligen att dos 1 och 2 är tagna. Då har jag tillräckligt skydd. När jag sedan tar dos 3 har jag ett långvarigt skydd.

Hedda sa...

Skönt att ha det avklarat! Så kan ni slappna av lite angående nästa sprutor. Som du skriver, första doserna är de viktigaste.

Carro sa...

Aha! Så klart :-)

.