måndag, maj 24, 2010

Måndag kväll: ältande

Typiskt, allt har känts bra idag. Jag har t o m mått illa större delen av dagen och det såg jag som mycket positivt. Tyvärr syntes en viss spotting på kvällen och nu känns det mest sk*t. Jag har fortfarande inte mensvärk, och jag har inte gett upp hopp helt och hållet. Det finns bara en liten, men stadigt växande, gnagande oro i mig.

Maken hämtade mig efter jobbet och jag frågade honom om jag var onormal eftersom jag inte reagerat mer än vad jag gjort. Trots oron känns det inte som det är ett oöverstigligt hinder. Det kan bero på att det är fjärde gången, det kan bero på att vi kommit en bra bit på väg i adoptionssvängen, det kan också helt enkelt bero på att jag inte riktigt vet hur utfallet blir.

Jag läser så många kommentarer som säger att det är OK med små blödningar, att man kan vara gravid ändå. Jag är ledsen, men just nu är det enda jag tänker: Så f*n heller! Det finns säkert de som varit med om lyckliga slut, och det vet jag att det gör, men jag är inte säker på att det här är vår väg att gå. Om det skulle bli ett positivt besked i morgon kommer jag med 150% säkerhet ha en helt annan melodi på skällan, men just nu är det så här jag tänker.

Jag är ledsen för att jag ältar. Det är för tidigt att säga varken bu eller bä så det enda jag kan säga med säkerhet är: Tack för alla kommentarer och tummar! Det hjälper mig mer än vad ni någonsin kan ana. Eller förresten,  ni vet exakt hur mycket det betyder, och jag försöker svara på alla inlägg hos er i gengäld. Det är en underbart fin gemenskap inom IVF-svängen och jag är glad att jag hittat er.

Kramar,
TG (Jag håller på att fundera ut mitt nya nick. Det är nog dags att pensionera flickan, efter lång och trogen tjänst...)

3 kommentarer:

Pi sa...

Håller med, efter ett tag blir man luttrad och tyvärr kan man inte vara sådär rosenskimrande hoppfull jämt. Självklart håller jag tummarna för dig, och jag vet ju att du hoppas innerst inne men visst blir man ibland less på att alla tror att det ska gå så lätt!

Minnea sa...

Jag slutade också att ta det så hårt efter några gånger. 9:e gången (den som funkade) kändes det knappt som jag brydde mig. Brydde mig inte ens när testet visade positivt, utan la det i bokhyllan utan större entusiasm. Någonstans måste man sluta låta varje försök vara på liv och död, annars går man under.

Sen håller jag fortfarande tummarna stenhårt!

TeachMom sa...

Vi får se. Just nu känner jag mig som sagt ganska lugn, men vem vet hur det känns i morgon.

Usch, jag bävar nästan för testet i morgon. Jag vill så gärna att det ska vara ett plus så det kan bli en sådan besvikelse.

Som sagt, tack snälla för att ni finns här och håller tummar!

Lilypie Waiting to Adopt tickers
.