söndag, april 10, 2011

Kväll.

Jag är tvungen att visa två bilder till från vår helg. För det första vill jag visa Makens frukostvanor - aka lägga allt man kan på en knäckemacka:


Salami, skinka, ost, keso, vanlig gurka *och* ättiksgurka. Jag höll mig till filmjölk med hasselnötter, pumpakärnor, solrosfrön och cornflakes.

För det andra vill jag visa vad vi köpte och som jag aldrig trodde att vi skulle komma hem med. Vi råkade på Tennispalatset då ville vi kolla in konsten som fanns i konstmuseet där inne. Vi väntade oss finsk konst. Den enda utställningen som pågick där inne handlade om indisk, samtida, konst. Inte helt vår tekopp, om man säger så, men några riktigt bra verk hittade vi.


När vi gick ut passerade vi förbi biodelen av huset, Finnkino. Det finns en sak som Maken är barnsligt förtjust i. Popcornkrydda, sådan man kan köpa på biografer. Här i Stockholm har jag bara sett det i små burkar, men inte där inte. Så låt mig presentera det dyraste vi köpte i Helsingfors (och låt mig även säga att jag är medveten om att det låter absurt). Nästan ett kilo popcornkrydda.


Makens enda tanke när vi kom ut därifrån? Varför köpte vi inte två? Tänk när den tar slut!

Nämnde jag att jag älskar honom? Han slutar aldrig att förvåna mig.

4 kommentarer:

Sara sa...

Hur snabbt äter ni/han ur en sån burk? Det får väl bli en familjeutflykt till Finland om nåt år (?)

TeachGirl sa...

Nej nej, blanda inte in mig i den där burkens försvinnande. Det enda jag vill ha på mina popcorn är salt, jag är purist i det fallet.

Men familjeutflykt till Helsingfors låter rätt bra, i vilket fall som helst. Det får det nog bli. :)

moi sa...

åh I love popcornkrydda! Vilket bra tips!

hädanefter ska min shoppinglista bestå av
arabiaprylar
finnlaysonlakan
popcornkrydda

TeachGirl sa...

Hahaha. Jag har en shoppinglista för alla vänner och familjemedlemmar som reser utanför Sveriges gränser: Produkter från Starbucks. :-)

.