torsdag, april 14, 2011

Åtta dagar före avresa...

Vi har tyvärr fått lite tråkiga nyheter om andra saker här hemma så vi känner oss lite splittrade. Dels är vi överlyckliga men dessutom är vi riktigt ledsna.

Vi har strukit ett gäng punkter på listan nedan och det känns skönt. Dock har vi också kommit på ett gäng saker som jag har lagt till...

Flygbiljetterna är bokade, till fyndpriset 43.000 kr, ekonomiklass. Men, det ingår ju faktiskt snacks på planet... :) Vi flyger via Amsterdam och har tydligen också ett tekniskt stopp på 1 timme och 10 minuter i Bangkok. Två timmar till Amsterdam, femton timmar (minus det tekniska stoppet) till Taipei. Hoppas att de visar bra filmer...

Vi har bokat hotell, det blir Howard Plaza både innan och efter vi åker till Taichung. Jag har läst bra saker om hotellet och det känns bra. Maken fick ringa hotels.com eftersom jag inte kunde ringa dit med mobiltelefon. Han fick otroligt bra hjälp från en trevlig resebokare.

Hotellet i Taichung, Good Ground Hotel, ser inte direkt femstjärnigt ut på bilderna, cafédelen ser t ex ut som om den är hämtad från Stalintiden. Priset var dock helt klart överkomligt - två vuxna, två barn i tre nätter för sammanlagt 1050 kr - inkl frukost. Det var dock ganska fullbokat i hela Taichung under den här perioden.

I helgen är det dags att göra nästa raid. Presenter, vagn och annat ska skaffas. Idag kollade jag på värmelyktor från Kosta eller Orrefors. Kan det vara lämpliga presenter? Eller en vacker bok om Stockholm/Sverige på engelska eller mandarin?

8 kommentarer:

Kix sa...

Oj, vad fort det går nu!!! Jippie!!!

Är 43000 priset för tur- och retur? Hoppas verkligen det... puh. När man tittar på priset på vad en adoption kostar i ett visst land, måste man då ta hänsyn själv till att resan kan kosta 40000 (utöver adoptionskostnaden)?

Jag skulle satsa på en bok som Sverige på eng eller mandarin.

Cecilia summerar sa...

Ja, oj så påverkad man kan bli av saker som sker i ens omgivning. Jag hoppas både att det som gör er ledsna ska bli bättre, och att ert möte med längtansbarnen får bli så helt uppslukande som jag tror att det kommer bli.

Låter som fina presenter. Innan vi reste shoppade jag loss på souvenirbutiker på Drottninggatan. Alla möjliga lätta saker med svenska flaggor på fick följa med i resväskan utifall att...
Lycka till med allt!

TeachGirl sa...

Kix: Jodå, det är t/r - som tur är. Och resekostnaderna är utanför själva adoptionskostnaden, både flyget och hotellet...

Cecilia: Det är tyvärr ganska allvarligt, men jag hoppas att vår resa ändå blir helt underbar. När det gäller Drottninggatan tänkte jag ta en sväng och rensa den på sådana småsaker. :)

Jeane Quidote sa...

Medan dagarna tycks rusa iväg på andra bloggar känns det som de sniglar fram hos dig (i min värld alltså), jag bara väntar och väntar :)

Kram för det tråkiga beskedet ni fått. Livet är konstigt ibland.

Sara sa...

Usch då, vilken omtumlande vecka. Hoppas att det blir så bra som det går ändå. Lycka till med shoppingen! Kram

Carro sa...

Tänk att man aldrig kan få vara 100 % lycklig och glad.. Att något alltid ska dyka upp.. Men det är så livet är.. Ibland funderar jag över det där med ging och jang. Det kanske ligger mer i det än vad vi tror. Glädje/sorg, bra/dåligt, svart/vitt, ge/ta eller liv/död...

Idag är det bara 8 dagar kvar :-)
Kommer du att försöka blogga när ni är iväg? Jag tänker på er hela tiden, undrar vad ni tänker när ni ringer era samtal och sätter en bock på listan. Jag antar att ni har ett leende på läpparna hela tiden även om det nu är blandat med oro för det andra som ni fått veta..

Hur som helst så ser jag fram mot att fortsätta följa er nu när ni vänder blad i boken och startar ett nytt kapitel!

KRAM

Hedda sa...

I Sverigehuset vid Kungsträdgården säljer de svenska böcker på olika språk. Bl a finns det översatta svenska barnböcker. Kanske kan vara roligt att ta med sig?

Tråkigt att höra om tråkiga nyheter, förstår att det dämpar er glädje.

Och, det är svårt att få tag i de billigaste flygbiljetterna med så kort varsel. Men hoppas ni får en bra flygresa, passa på att se massor med film, för det hinner ni väl inte sedan. ;)

Litenlängtan sa...

Vad trist att ni fått dåliga nyheter som grusar er glädje, hoppas ni kan lägga det åt sidan på er resa och fokusera på ert möte!

Presenter är svårt - jag planer att sticka några sjalar att ta med plus lite vanligtra souvenirer och så...
ha en god helg! Kram!

.